rss Kansan Raamattuseuran uutisia

13.11.2018

Food&Hope tarjoaa ruokaa ja yhteyttä opiskelijoille Turussa

Turun Mikaelin ja Katariinan seurakunnat, Operaatio Ruokakassi ja opiskelijatyötä tekevät kristilliset tahot ovat luoneet opiskelijoita kokoavan Food&Hope -illan.

Hannu Välimäki ja Elina Ahonen Food and Hope -illan valmisteluissa (Small)Noin kerran kuussa järjestettävässä illassa  seurakunnat tarjoavat lämpimän aterian ja kävijät saavat mukaansa ruokakassin. Illan aikana on aterian lomassa ohjelmaa ja mahdollisuus tutustua toisiin opiskelijoihin.

Iltoja on järjestämässä vapaaehtoisten tiimi.

– Iltaan on helppo tulla ja ne tarjoavat mielekästä tekemistä järjestelytiimissä mukana oleville. Ennen iltaa pakataan yhdessä kasseja ja valmistellaan illan ohjelmaa. Ilonaihe on, että uusia tiimiläisiä on tullut mukaan, iloitsevat KRS:n Turun opiskelijatyöntekijät Hannu Välimäki ja Elina Ahonen.

Jyväskylä - Wien - Turku

Elina Ahonen on vastikään muuttanut Turkuun ja liittynyt KRS:n opiskelijatyöntekijöiden joukkoon. KRS:n työ tuli tutuksi omina opiskeluvuosina Jyväskylässä. Nastolasta kieliä opiskelemaan tullut Elina etsi seurakuntayhteyttä uudella paikkakunnalla.

– Kräsällä oli hyvä tunnelma ja joukkoon oli uutena helppo tulla. Sinne jäin. Löysin pian tieni soluun ja sain parhaat ystäväni opiskelijatyön piiristä.

Yhteys auttoi kotiutumaan Jyväskylään. Elina liittyi toimintaa suunnittelevaan opiskelijahallitukseen. Välillä tie vei vuodeksi opiskelijavaihtoon Itävaltaan.

–  Palattuani minua pyydettiin Jyväskylän työn avustavaksi työntekijäksi ja tein sitä vapaehtoisena puolitoista vuotta.

Kun Itävaltaan haettiin ihmisiä Agape Europe -järjestön opiskelijatyöhön, Elina vastasi kutsuun, koska maa oli ennestään tuttu. Siellä vierähti kolme vuotta lähinnä Salzburgin ja Wienin yliopisto-opiskelijoiden parissa.

Viestiketjun rakentajina

Elinan työ jatkuu nyt Turussa, missä hän on siellä opiskelijatöstä pitkään vastanneen Hannu Välimäen työpari. Elina näkee roolikseen toisten innostamisen ja rohkaisemisen.

–  Toivon, että opiskelijat innostuvat Jeesuksesta niin, että haluavat elää rohkeasti uskoaan todeksi arjessa ja kertoa hänestä muillekin.

Nuorten aikuisten kosketus kristillisyyteen ohenee koko ajan. Monet kuitenkin kaipaavat yhteyttä. Tarvitaan uusia lähestymistapoja yhteyden tarjoamiseen, some ei riitä. Yksi vastaus tähän ovat Turun Food&Hope -illat.


KRS tekee opiskelijatyötä Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä.
opiskelijat.fi

Food and Hope Turussa
Food&Hope -illat valmistellaan porukalla.

 


 Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä