KRS Jyväskylässä


Tällä sivulla näet Jyväskylän tapahtumat ryhmiteltynä erilaisten kokonaisuuksien mukaan. Näet samat tapahtumat kalenterimuodossa tästä linkistä.

Toimimme yhteistyössä mm. Jyväskylän seurakunnan kanssa.
Tervetuloa mukaan!Kuka voi? Yksin Jeesus -syysseurat su 14.10. klo 16


Tuntuuko, että eläisit ikään kuin käsijarru päällä? Tule syysseuroihin etsimään vapautta ja voimavaroja sekä viihtymään yhdessä musiikin ja Sanan äärellä. Laulamassa ja laulattamassa Tuula ”Haxu” Hakkarainen. Puheenvuoron pitää Mirja Jokela. Mukana myös Ester-lauluryhmä.

Tarjolla on seurakahvit (vapaaehtoinen kahviraha). Seuroissa on mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen. Syysseurat järjestää Kansan Raamattuseura ja Jyväskylän seurakunta.


Huom! Tapahtumapaikkana Huhtakoti, Nevakatu 1, Jyväskylä

Järjestää: Kansan Raamattuseura ja Jyväskylän seurakunta

Torstaiteatteri esittää: Paimenet

Paimenet vartioivat yöllä laumaansa. Petojen kanssa he pärjäävät, mutta entä toisten ihmisten? Miten selvitä työstä ja elämästä vaatimusten ja valtiaiden varjossa.

Paimenet-näytelmä kertoo pelosta ja pärjäämisestä: Olenko onnistunut elämässäni vai valuuko se hukkaan? Kelpaanko omana itsenäni itselleni, toisille tai Jumalalle? Näytelmän taustalla on mm. Luukkaan jouluevankeliumin kuvaus paimenista. Heille koitti vapaus ja ilo.

Esitysajat

 • To 8.11. klo 19
 • Ke 14.11. klo 19
 • Su 18.11. klo 14
 • Ma 19.11. klo 19
 • To 22.11. klo 19
 • La 24.11. klo 14
 • To 29.11. klo 19
 • Ke 5.12. klo 19
 • Su 9.12. klo 14
 • To 13.12. klo 19

Pääsyliput ja varaukset

Pääsyliput 12 e. Eläkeläisille 10 e, opiskelijoille ja työttömille 8 e. Osta pääsylippusi Tiketistä joko Tiketin Paimenet-näytelmän sivulta tai soita p. 0600-1-1616 (Tiketin puhelinpalvelu ma–su klo 9-21, puhelun hinta 1,78 e / min. + pvm)


Omenapuun päiväkahvit

Kahvit klo 13, ohjelma 13.30. Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Syksyn yleisaiheena on Jeesuksen kuvaus tehtävästään: “Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta.” (Luuk. 4:18)
 • Ti 11.9. Katujen kasvatit. Tuija Pennanen kertoo avustustyöstä, jota tehdään Pietarissa. Siellä lapsia ja nuoria viettää öitään kellareissa, ullakoilla tai kaukolämpötunneleissa. Järjestäytynyt rikollisuus pitää lapsia otteessaan. Musiikki: Tuula “Haxu” Hakkarainen
 • Ti 9.10. Kaukana kotoa – turvassa? Pastori Raimo Laine kertoo pakolaisista Suomessa ja valottaa heidän asemaansa suhteessa Jeesuksen toimintatapaan (Luuk. 4:18). Musiikki: Saara Kontkanen
 • Ti 13.11. Risti ja leijona. Olli Seppänen kertoo lippu-teemasta Raamatussa sekä Suomen lipun ja vaakunan heraldisista merkityksistä, jotka nousevat juutalais-kristillisestä taustasta. "Kohottakaa lippu merkiksi kansoille!" (Jes.62:10b). Musiikki: Tuula Hakkarainen
 • Ti 4.12. Sorretut orvot ja lyödyt lesket. Sinikka ja Lauri Vuohelainen kertovat orpojen, leskien ja kristittyjen halveksitusta asemasta Intiassa ja KRS:n työstä heidän auttamiseksi. Musiikki: Saara Kontkanen

  Viisikielisen toivelauluillat

  Kerran kuussa maanantaisin: 6.8., 3.9., 15.10., 5.11. ja 3.12. klo 18.00. Tuula "Haxu" Hakkarainen laulaa ja laulattaa. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

  Avoin raamattupiiri

  Joka toinen perjantai eli 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12. klo 11. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.

  SenioriFoorum

  Huom! Paikkana Sepän Kipinä Seppä-kauppakeskuksessa. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15. Lisätiedot: Inkeri Virkkala-Järvinen. Syyskauden 2018 SenioriFoorumit ovat ti 25.9. ja ti 27.11. Tilaisuudet järjestetään yhdessä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

  Ti 25.9. Minun elämäni tarkoitus. Mukana mm. Emanuel Siponoman, psykologi Arto Mikkola, musiikki Tiina Ask ja Hannes Asikainen, juontaa lääkäri Heimo Lajunen


    Naisia kaivolla -illat

    Keskeneräisten naisten hoitavaa yhdessäoloa. Kahvi- ja teetarjoilu kera suolaisten ja makeiden
    herkkujen klo 18.00, ohjelma klo 18.30, osallistumismaksu 10 €. Illoista vastaavat Ulla-Maija Kovanen ja Naisia kaivolla -tiimi. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.


    Ma 8.10. Millä mielin eläkkeelle – haikeana vai helpottuneena?
    Erilaiset naiset kertovat kokemuksestaan eläkkeelle jäämisen ratkaisuista sekä pohdinnoistaan, tunnoistaan ja tunnelmistaan ennen ja jälkeen eläköitymisen; miten siitä ajasta selvisin?

    Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos, johon kannattaa valmistautua. Tule mukaan hyvään porukkaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten arkesi muuttuu sekä saamaan ahaa-elämyksiä eläkeläisyydestä. Musiikki: Saara Mörsky. Runoja esittää Liisa Latvakoski.


    Ma 12.11. Hyvinvointia koko keholle

    Sairaanhoitaja, ravintoneuvoja Kaarina Krogerus kertoo koko kehon hyvinvoinnista: vinkkejä ravintoon, liikuntaan, lepoon ja hiljentymiseen. SKY-kosmetologi, lähihoitaja, Anna-Maria Harju-Laurila vie ´hyvinvointimatkalle´ ihon hoitoon. Hänen sydäntään lähellä ovat ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja asiakkaan hoitaminen kotimaisilla, luonnonmukaisilla tuotteilla, päästä varpaisiin. Oikeilla meikkituotteilla voidaan häivyttää epäedullisia puolia ihossa ja korostaa upeita piirteitä, joita meissä jokaisessa on, myös täysin luonnonmukaisilla meikkituotteilla ja luontoa kunnioittaen!

    Musiikki Anne Rahkonen, säestys Eija Rantatalo.


    Raamatun ihmiset -bibliodraamakurssi 6.-7.10. klo 10-16.30


    Kurssilla tutustutaan Raamatun teksteihin ja henkilöihin eläytymisen ja keskustelun kautta. Kurssilla ei näytellä, vaan se on ryhmän jäseniä varten. Periaatteita ovat vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan kokemukseen ilman, että toiset analysoivat tai arvostelevat. Kurssimaksu 50 € sisältää ohjelman sekä aamu- ja iltapäiväkahvit, muttei lounasta (lounastauko klo 13-14). Ilmoittaudu bibliodraamaohjaaja Mika Lahtiselle viimeistään 28.9.

    Hehku-illat

    Hehku-illat ovat opiskelijoille ja nuorille aikuisille suunnattuja iltoja, jotka sisältävät opetusta, musiikkia, rukousta, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. Iltojen aiheet ja puhujat sekä muut menot opiskelijoille näet netistä www.opiskelijat.fi tai Facebook-ryhmästä
    “Hehku Jyväskylä”.


    Tervonsalmen toimintakeskus

    Kesällä Tervonsalmen toimintakeskus Tervossa tarjoaa monipuolisia tapahtumia tai mukavan retkikohteen tai majoituspaikan kesäreitin varrella. Tutustu Tervonsalmeen!

    Torstaiteatteri: Mooseksen äiti


    Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta? Tule mukaan Torstaiteatteriin tekemään Mooseksen äiti -näytelmää!

    Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä tai mitään erityistaitoja. Torstaiteatterissa saa jännittää ja mokata ilman, että nauretaan tai moititaan.

    Torstaiteatterissa näyttelijät ovat n. 20 - 80 vuotiaita teatterin harrastajia tai vasta-alkajia. Ryhmää ohjaa draamapedagogi Mika Lahtinen. Toiminnan pelisääntöjä ovat vapaaehtoisuus sekä jokaisen oikeus omaan katsomukseen ja kokemukseen ilman, että muut analysoivat niitä.

    Tule mukaan! Opit esiintymiseen ja teatterin tekemiseen liittyviä taitoja ja ehkä lisää itsestäsikin. Ensimmäisissä harjoituksissa voit tutustua toimintaan ja pohtia haluatko sitoutua mukaan pidemmäksi aikaa.

    Mooseksen äiti -näytelmäprojekti alkaa tammikuussa 2019. Harjoituspaikkana on Kulttuuritila Omenapuu, os. Vapaudenkatu 24, Jyväskylä. Harjoituksia on 1-2 kertaa viikossa. Esitykset ovat huhtikuussa. Ota yhteyttä: p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen (ät) sana.fi.


    Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä