Rippikouluikäisen vanhemmille


Info- ja tutustumispäivä 

Kesän 2019 riparilaisten vanhemmille järjestetään tutustumis- ja infopäivä Vivamossa lauantaina 11.5.2019.                              Seuraa infoilua täällä sekä kotiin tulevaa postia.

VANHEMPIEN TUTUSTUMISPÄIVÄ VIVAMOSSA 11.5. 2019

Järjestämme Vivamossa tutustumistilaisuuden ensi kesän rippikoululaistemme vanhemmille / huoltajille. Päivän aikana saatte tarkempaa tietoa riparista, konfirmaatiosta ja murrosikäisen kanssa elämisestä. Mukana päivässä on KRS:n nuorisotyön tiimin jäseniä. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan Vivamon leiripaikkoihin. Tutustumispäivän ohjelma (klo 10-15) on seuraava:

10.00 Jumalanpalvelus Vivamon kirkossa

11.00 Rippikoululeiri ja konfirmaatio; mitä on hyvä tietää 

12.00 Lounas ja tutustumista leirin tiloihin 

13.15 Kotonani on murrosikäinen – vanhemmuuden haasteet 

14.30 Kahvi

Ilmoittautumiset tutustumispäivään toukokuun alussa suoraan Vivamon vastaanottoon. 
KRS:n rippikoulujen perusajatuksia

Rippikoulu on nuorille yksi merkittävä kohta elämää. Siksi kannattaa yhdessä nuoren kanssa harkita, millaisen riparin nuori haluaa.

Kansan Raamattuseuran rippikoulujen ilmoittautumisen aikainen vaihe edellisenä syksynä tarkoittaa, että rippikoulun valinta on otettava harkintaan hyvissä ajoin.

Tältä sivulta löydät rippikoulujemme perusajatuksia ja näkökulmia yhteiseen pohdintaanne rippikoulua valitessanne! Jos mielessäsi on rippikoulun käytäntöön liittyviä kysymyksiä, katso myös yleisimmin kysytyt kysymykset vastauksineen

Tietoa ja tuntemusta

Kansan Raamattuseuran nuorisotyö haluaa vahvistaa nuorten raamatuntuntemusta ja kristinuskon perusasioiden tietämystä. Siksi emme tingi rippikoulujen tiedollisesta opetuksesta vaan pyrimme kehittämään sitä kiinnostavaksi ja joustavaksi osaksi rippikoulun todellisuutta.

Todellista kohtaamista

Nykyaikana paikat, joissa todella katsotaan silmiin ja kysytään: "Mitä sinulle kuuluu?" ovat vähissä. Siksi panostamme leireillämme ryhmän luottamuksen ja turvallisen ilmapiirin rakentamiseen. Jokaisella leirillä on mahdollisuus käsitellä oman elämän suuria linjanvetoja ja ratkaisuja paitsi ryhmässä myös henkilökohtaisesti isosen tai työtekijän kanssa.

Uskoa arjen tasolla

Haluamme antaa nuorelle tilaa hengittää ja pohtia omaa suhdettaan uskoon. Uskomme, että vapauden ilmapiirissä tehty pohdinta auttaa löytämään syvemmän uskon. KRS:n tunnuksena toimiva "Elämme armosta, kerromme Jeesuksesta" on myös totta rippikouluissamme.

Työntekijöinä pidämme ensisijaisen tärkeänä, että ne nuoret, jotka toimivat isosina leireillämme - sinun nuoresi ryhmänvetäjänä - ovat jo koulutuksessaan saaneet tilan pohtia uskon merkitystä omassa elämässään. Usko on leireillämme vilpitön osa leirin elämää. Se elää meissä, leirin tekijöissä. Uskomme, että paras esimerkki nuorellesi on hänen rinnallaan leirin ajan elävä uskova nuori.

Oman itsen tutkailua

Leireillämme käsitellään paljon omaan identiteettiin liittyviä kysymyksiä sekä perheen ja minun välisiä kysymyksiä. Leiri on nuorelle mahdollisuus hahmottaa niitä tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet oman itsen rakentumiseen. Näissä kysymyksissä haluamme olla tukemassa perheitä. Haluamme myös auttaa nuorta löytämään terveen identiteetin. Mottonamme on psalmin 139 sanat: "Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän Sinua siitä!".

Kansan Raamattuseuran nuorisotyö haluaa järjestää rippikoululeirejä, joissa armo ja rakkaus on läsnä ja joilta lähtiessään nuori toteaa: tämä oli elämäni parasta aikaa!

Aihioita rippikoulun valintaan

Puhtaalta pöydältä

Rippikoulussa pohditaan paljon oman elämän arvoja ja lähtökohtia. Kuka minut loi? Kuka minä olen? Kuka minusta välittää? Mihin me olemme matkalla? Onko taivas olemassa? Pohdintaa voi joskus auttaa se, että ryhmä, jossa tutkimusmatkaa lähtee tekemään on tuntematon - saa ikään kuin lähteä puhtaalta pöydältä.

Tuntemattomassa ryhmästä voi muodostua yksinäisyyden pelko. Yksinäisyyttä voi toki vähentää, jos mukaan saa sellaisen ystävän, jonka kanssa on hyvä olla. Leireillämme kiinnitetään paljon huomiota ryhmään tutustumiseen ja ryhmäyttämiseen - kavereita ja ystäviä löytyy kyllä muutaman päivän sisällä.

Ryhmästä yhteisöksi

Kansan Raamattuseuran leireissä on moneen seurakuntaan verrattuna pitkä leirijakso. Pitkällä leirijaksolla ryhmästä muotoutuu yhteisö, joka elää yhdessä kokonaista elämää.

Yhteisön keskellä on mahdollisuus käsitellä sellaisiakin asioita, joita normaalissa elämässä harvoin haluaa käsitellä. Rippikoululeiri on siis mahdollisuus - mahdollisuus turvallisesti kurkistaa omaan itseensä.

Tuntemattomista ystävien verkko

Monesti leireiltämme lähtee ystäviä, jotka olivat sinne tullessaan tuikituntemattomia. Parhaimmassa tapauksessa leiriltä saa mukaansa ystäväverkoston, joka kattaa koko Suomen. Leiri on mahdollisuus saada uskovia, itsensä ikäisiä ystäviä, jotka saattavat pysyä elämässä mukana hamaan vanhuuteen asti.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä