Ripari-ikäiselle


Rippikoulu on iso juttu, uskot sitä tai et. Siksi kannattaa pohtia, missä juuri sinun on hyvä käydä rippikoulu - missä voit vapaasti pohtia omia aatoksiasi. 

Joskus auttaa se, että ympärillä on tuttuja kavereita, joiden kanssa on hyvä jutella yhdessä mieleen tulevia juttuja. Toisaalta joskus voi olla parempi, että lähdet kokonaan uuteen porukkaan ja annat itsellesi vapauden tehdä omia ratkaisujasi.

Me Kansan Raamattuseurassa uskomme, että jokainen rippikoulu on hyvä rippikoulu. Me haluamme kuitenkin varmistaa, että jos tulet meidän rippikouluumme, se on sinulle varmasti ainutlaatuinen kokemus.

Ilmoittautuminen

Rippikoulujemme ilmoittautuminen leiriemme kohdalla alkaa yllättävän aikaisin. Ajat löytyvät näiltä sivuilta.

Kansan Raamattuseuran rippikoulut ovat suosittuja. Siksi sinun on hyvä painaa mieleen ilmoittautumista koskevat päivämäärät. Kun ilmoittaudut hyvissä ajoin, jopa ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä, on sinulla paremmat mahdollisuudet päästä sille riparille, johon haluat.  Joillekin ripareille on niin kova tunku, että paikat täyttyvät muutamassa tunnissa. Pohdi siis jo ennakkoon myös toinen mahdollinen rippikoulun ajankohta.

Ilmoittautumisten yhteydessä otetaan ilmoittautumisia myös peruuntumisten varalle, mutta tällöin paikan saanti ei  luonnollisesti ole varmaa.

Vaikka ilmoittautuminen olisi livahtanut jo ohitse, voi vapaita tai vapautuneita paikkoja ilmaantua pitkin syksyä ja vielä kevätpuolellakin. Ota pikapuolin yhteyttä, niin tarkistamme tilanteen.

Ennen leiriä kotiseurakuntaan

Ennen leiriä käydään jo rippikoulua tutustumalla kotiseurakunnan toimintaan. Jaksoa kutsutaan seurakuntayhteys-jaksoksi. Se alkaa kirjeellä, jossa sinua kehoitetaan ottamaan yhteyttä kotiseurakuntasi rippikoulusta vastaavaan työntekijään. Yhdessä hänen kanssaan luotte suunnitelman siitä, miten seurakuntayhteys-jakso toteutuu sinun kohdallasi. Myös työntekijälle on kirjeesi mukana kirje, joka antaa hänelle hänen tarvitsemansa tiedot.

Jakson järjestämisvastuu on kotiseurakunnalla ja monissa seurakunnissa on olemassa selkeät suunnitelmat siitä, miten jakso toteutetaan. Kirjeessä ei enää ole pistekorttia, vaan kirjeen mukana postitetaan Minun kotiseurakuntani -kortti. Korttiin merkitään kuvaus seurakuntayhteys-jaksosta. Kortti toimii myös seurakunnan työntekijän allekirjoittamana todisteena suoritetusta seurakuntayhteys-jaksosta. Ota kortti siis mukaan myös leirille!

Mikäli jakson suorittamisen järjestäminen on ongelmallista seurakunnassa, ota meihin yhteyttä - keskustelemme sitten yhdessä tilanteesta.

Mikäli sinua ei ole kastettu ja/tai et kuulu kirkkoon (ja vanhempasi eivät kuulu kirkkoon) on sinun hyvä ottaa yhteyttä leirin pastoriin heti, kun saat keväällä kirjeessä hänen yhteystiedot. Tässä tilanteessa myös kotiseurakunta voi auttaa. Kastaminen on mahdollista myös leirin aikana, mutta koska paperisota vie aikaa, on tilanne hyvä valmistella jo ennen leiriä. Rippikoulun voi suorittaa ilman kikkoon kuulumista ja kastamista, mutta konfirmointi edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Leiri

Leirijakso on usein se osa riparia, jota odotetaan. Se on puolentoista viikon intensiivinen yhdessäelämisen jakso, joka useinmiten on ikimuistoinen.

Ennen leiriä, keväällä saat leirikirjeen, jossa kerrotaan kaikki tarpeellinen informaatio leiriin valmistautumisesta, tarvittavista välineistä/kamppeista ja leiriin liittyvistä käytännöistä esimerkiksi konfirmaation aikaan. Kirjeessä on myös rippikoulusi opettajien yhteystiedot, joihin voit ottaa yhteyttä, mikäli vielä kysyttävää jää.

Leirin aikana yhteydenpito vanhempien kanssa saattaa olla hankalaa tiukan päiväaikataulun takia. On hyvä sopia vanhempien kanssa jo ennakkoon, miten yhteyttä pidetään. Leirin puolessavälissä on vierailupäivä, jolloin vanhemmat voivat osallistua leirin elämään määrättynä aikana.

Leirin jälkeen

Kaikki kiva loppuu kesken - niin yleensä riparin lopussa todetaan. Rippikoulun herättämät ajatukset eivät kuitenkaan jää välttämättä riparille. Saat rippikoulusta materiaalia, mm. oppikirjan, itsellesi. Sieltä voit kertailla sitä, mistä riparilla puhutaan.

Toivomme, että löydät tiesi myös kotiseurakuntaasi - parhaimmillaan kotiseurakunta voi olla yhtä ihana paikka, kuin riparikin.

Kansan Raamattuseuran nuorisotyöllä on toimintaa Helsingissä ja Turussa sekä tapahtumia Vivamossa, Orolla ja Kairosmajalla. Olet toki tervetullut mukaan toimintaamme.  

Jatkoripari - Kinksut

Syksyllä rippikoulun jälkeen kokoonnumme rippikoulun kanssa vielä jatkoriparille. Kinksut ovat viikonlopun mittainen rippikoulun omainen tapahtuma. Se ei sisälly leirimaksuun. Jatkoriparille saat kutsun riparin aikana ja tapahtumaan on hyvä ilmoittautua rippikoulupaikkasi vastaanottoon.

Katso myös usein kysyttyjä kysymyksiä


"Olin vuosi sitten Vivamon rippileirillä ja se on tähän mennessä selkeesti yksi mun elämäni kohokohdista. Siellä yhdisty hyvä meininki, kivat vetäjät, mahtava paikka ja tietysti Jumalan rauha. Suosittelen Vivamoa ihan joka ikiselle, joten kannattaa mainita myös kavereille." -Johannes


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä