FAQ - kysymyksiä ja vastauksia rippikoulusta

Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rippikoulujamme koskien. Jos olet lähettänyt meille kysymyksen etkä ole pyytänyt henkilökohtaista vastausta, löytyy kysymyksesi sivuilta uutena vastauksena tai päivitettynä vastauksena johonkin aiemmin esitettyyn kysymykseen liittyen. Lue siis rohkeasti sivu loppuun asti! Katso myös sivun oikeassa reunassa olevat aiheet.


Järjestörippikoulu

Kansan Raamattuseuran riparit kuuluvat kirkon ns. järjestörippikouluihin. Järjestörippikoulu tarkoittaa kristillisen järjestön toteuttamaa rippikoulua, jonka järjestämiseen on paikallisen hiippakunnan lupa. Noudatamme rippikouluissamme ajantasaista rippikoulusuunnitelmaa. Rippikouluissamme nuori voidaan kastaa ja hän voi liittyä Suomen ev.-lut. kirkon jäseneksi. Konfirmaatiossa nuori saa kaikki samat kirkolliset oikeudet kuin seurakunnankin järjestämässä konfirmaatiossa.

Onko Lohjalla tapaamisia ennen rippileiriä vai tapahtuuko kaikki rippikouluun liittyvä opetus rippileirin aikana?

Ainoastaan rippikolun leirijakso tapahtuu Lohjalla. Kunkin nuoren oma seurakunta vastaa nk. seurakuntayhteysjaksosta, johon kuuluvat teemapäivät, jumalanpalvelukset ja nuorisotoiminta. Ne ovat myös osa rippikoulun kokonaisuutta. Rippikoulun vanhempien tutustumispäivä järjestetään toukokuussa Vivamossa. Siinä kerromme lisää rippileiristä ja tutustumme tiloihin. Se ei ole pakollinen osa ripariprosessia vaan mahdollisuus tutustua paikkoihin ja rippileiriin sekä vetäjiin.

Tapahtuuko konfirmaatio joka leirillä leirin päätteeksi?

Konfirmaatio on aina leirin päätteeksi, pääsääntöisesti lauantaina. Joskus erityistapauksissa ripari loppuu viikolla (kuten Vivamo 2/2019 Suvipäivien vuoksi). Silloin konfirmaatio on arki-iltana.

Miksi leirimaksunne on niin korkea?

Kansan Raamattuseuran rippikouluista peritään leirimaksu. 
Leirimaksu sisältää täysihoidon koko leirin ajaksi (10 pvä) sekä oppimateriaalit. 
Leirimaksu on korkeampi kuin seurakuntien leireillä, koska 

  • Kansan Raamattuseura ei saa verotuloja, kuten seurakunta, joilla se voisi subventoida leireistä tulevia kustannuksia. 
  • järjestöjen pitämien leirien leirijaksot ovat pitkiä, sillä emme voi siirtää osaa opetuksesta talvella tehtävän seurakuntayhteys-jakson ajalle, kuten useat seurakunnat tekevät. 
  • rippikoululeirien henkilökunta ja isoset asuvat ympäri Suomen. Siksi leirien kulut ovat myös korkeammat kuin paikallisseurakuntien leireillä.

Leirimaksuun voi hakea tukea kotiseurakunnasta ja/tai Kansan Raamattuseuran nuorisotyön avustusrahastosta.

Facebook ja leiri

Leireillämme on käytössä omat, suljetut ryhmät Facebookissa. Näihin ryhmiin pääsee vain vastuuhenkilön hyväksymänä. Ryhmät ovat aktiivisimmillaan keväällä ennen leiriä ja tietenkin kesän aikana.

Ryhmissä on lähinnä yhteydenpitoa ennen leiriä ja erityisesti leirin jälkeen. Ryhmä on hyvä paikka tutustua oman leirin väkeen jo ennen leirin alkua sekä jatkaa yhteydenpitoa leirin jälkeen. Erityisesti isoset ilmoittelevat kesän vapaaehtoisista tapaamisista ryhmässä.

Osallistuminen oman leirinsä ryhmään ei kuitenkaan ole pakollista. Kaikki tarvittava informaatio kulkee myös ryhmän ulkopuolella.

Myös vanhemmille löytyy oma ryhmä.

Vierailupäivä

Leirin vierailupäivä on aina ensimmäisen viikon sunnuntaina.
Aikataulu menee suunnilleen näin:

10 Vierailupäivä alkaa
11 Jumalanpalvelus
12.30 Lounas
13.30 Leirin esittelyä
14.30 Kahvi
15 Leiri vs. vieraat -ottelu
16 Vierailupäivä päättyy

Ohjelmaan ja aikatauluun voi aina tulla leirikohtaisia muutoksia. Tarkka ohjelman kannattaa tarkistaa oman leirin vetäjiltä.

Internet ja tietokoneet

Oman tietokoneen tai tabletin tuominen leirille ei ole sallittua. Puhelinta ja omaan puhelinliittymään kuuluvaa nettiä saa käyttää leirin vapaa-ajalla. Internetiä ja sosiaalista mediaa hyödynnetään myös leirin opetuksessa, mutta älypuhelin tai nettiliittymä puhelimessa eivät ole millään tavalla välttämättömiä. 

Leirin koko ja ryhmäjako

Leireillämme on pääsääntöisesti n. 50 leiriläistä.

Ryhmät jaetaan niin, että ryhmässä on isosen lisäksi 5-7 leiriläistä. Ryhmän koko riippuu leirin isosten määrästä. Leirin vetäjät ja isoset jakavat ryhmät ennen leiriä yhtä suuriksi ryhmiksi niin, että kuhunkin ryhmään saadaan sopivasti tyttöjä ja poikia.

Vetäjät jakavat ryhmät etukäteen. Leiriläisten toivomuksia ryhmäkavereista emme suuren leiriläismäärän takia huomioi. Leirillä on runsaasti vapaa-aikaa ja hengähdystaukoja, joiden aikana tapaat kyllä leirille tullutta kaveriasi, vaikka hän ei olisi sinun kanssasi samassa ryhmässä tai huoneessa.

Miten tutustua uusiin kavereihin leirin aikana?

Leireillemme tulee paljon nuoria, joilla on ehkä yksi tuttu tulossa leirille tai ei ketään. Siksi panostamme ryhmäyttämiseen niin ohjelmissa kuin isosen johdolla. Leiri on jaettu pienenpiin, isosen johtamiin ryhmiin, joissa varmasti tutustuu ainakin muutamaan uuteen ihmiseen. Toki myös vapaa-aikana on paljon pelejä, joihin mennä mukaan. Yleensä leirin ilmapiiri on avointa ja monet eri puolilta Suomea tulevat nuoret ovat kiinnostuneita tutustumaan ihmisiin. Rohkeasti siis tutustumaan!

Opettajat

Leirien opettajien kalentereiden yhteensovittaminen on iso projekti, jonka aloitamme heti syksyn alussa. Leirille tulee opettajia nuorisotyön lisäksi KRS:n muista työaloista ja tämän takia joudumme huomioimaan kalentereita. Muutoksia tulee pitkin syksyä, kun työntekijät vaihtuvat tai kalenterit muuttuvat. Leirisi opettajat selviävät viimeistään keväällä lähetettävästä leirikirjeestä, jossa on kaikki olennainen tieto rippikoulusta. Leirimme ovat aina laadukkaita ja hyviä, oli opettajasi minkä niminen tahansa. Siitä voit olla varma!

Voiko leiriltä olla poissa osan aikaa?

Rippikoulua varten on olemassa määräys tietystä määrästä opetusta. Tuo opetuksen määrä määrittää rippikoulujemme pituutta. Siksi pitkät poissaolot (enemmän kuin yksi päivä) ovat usein mahdottomia, mikäli rippikoulusta halutaan todistus. Poissaolot vaikuttavat myös leirin kokonaisuuteen. Siksi leirin pastori on viime kädessä se, joka antaa luvan tai evää poissaolon mahdollisuuden. Kaikista poissaoloista on syytä ottaa ajoissa leirin pastoriin yhteyttä, jotta voidaan varmistaa, ettei leiristä jää mitään olennaista kokematta.

Miten leirien aikana voi pitää yhteyttä nuoreen/vanhempiin?

Leirin aikana kannattaa sopia nuoren kanssa puhelinajat leirin tiukan päiväohjelman takia. Usein parhaita soittoaikoja on päiväruoan yhteydessä puolen päivän tietämillä sekä iltapäivään sijoittuvan päivävapaan aikana. Tarkat ajat leiriläinen voi ilmoittaa kotiin leirin alussa. Ne vaihtelevat hieman leirikohtaisesti. Leiriläisille voi myös lähettää postia (kortteja ja kirjeitä) osoitteeseen, joka on esillä leirin alkaessa. 
Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Miksi tähän kysymykseen ei ole vastausta millään riparisivuillanne? Kysy, niin me vastaamme sinulle ja muillekin.


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.Mitä riparilla tarvitsee? Voiko sieltä poistua? Onko kaikki tarvittava mukana? Paljon on jo kysytty ja moneen löydät vastauksen tältä sivulta.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä